Hitta Recept

Matbloggstoppen

onsdag 2 maj 2012

Revbensspjäll i Nordic Cooker

Idag gör vi ett av mina absoluta favoritrecept :) 
 
Revbensspjäll med Ingefära
4-6 portioner
  • 1-1,5 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk mald vitpeppar
  •  Sås:
  • 1-2 msk mjöl
  • matlagningsgrädde
  • köttfond
Gör så här:
Gnid in köttet med salt, peppar och ingefära. Lägg köttet på gallret i Nordic Cooker’s keramikgryta. Tillaga på låg temperatur i 7-8 timmar eller på hög temperatur i 5-6 timmar. Använd skyn till att göra en sås.

Sås:
Häll skyn genom en sil direkt i en kastrull. Blanda mjöl och lite vatten i en skål för redningen. Häll redningen i kastrullen samtidigt som du vispar lätt. Koka upp under vispning och låt sjuda några minuter. Tillsätt matlagningsgrädde och lite köttfond. Smaka av med salt och peppar. Du kan variera såsen med rödvin, senap eller chilisauce, allt efter tycke och smak.

Maten är klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar