4-6 portioner
· 1-1,5 kg tjocka revbensspjäll
· 1 tsk kanel
· 1 tsk kardemumma
· 1 tsk salt
· 1 tsk mald vitpeppar
Sås:
· 1-2 msk mjöl
· matlagningsgrädde
· köttfond
Gör så här:
Gnid in köttet
med salt, peppar, kanel och kardemumma. Lägg köttet på gallret i
Nordic Cooker's keramikgryta. Tillaga på låg temperatur i 8-9
timmar eller hög temperatur 6-7 timmar. Använd skyn till att göra en sås.
Sås:
Häll skyn genom
en sil direkt i en kastrull. Blanda mjöl och lite vatten i en skål för
redningen. Häll redningen i kastrullen samtidigt som du vispar lätt. Koka upp under vispning och låt sjuda några
minuter. Tillsätt matlagningsgrädde och lite köttfond. Smaka av med salt och
peppar. Du kan variera såsen och ha i en skvätt rödvin eller glögg, allt efter
tycke och smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar