Hitta Recept

Matbloggstoppen

tisdag 6 november 2012

Recept : Jul Revben

Nordic Cookers julrevben! 
4-6 portioner
·       1-1,5 kg tjocka revbensspjäll
·       1 tsk kanel
·       1 tsk kardemumma
·       1 tsk salt
·       1 tsk mald vitpeppar

Sås:
·       1-2 msk mjöl
·       matlagningsgrädde
·       köttfond

Gör så här:
Gnid in köttet med salt, peppar, kanel och kardemumma. Lägg köttet på gallret i  Nordic Cooker's keramikgryta. Tillaga på låg temperatur i 8-9 timmar eller hög temperatur 6-7 timmar. Använd skyn till att göra en sås.

Sås:
Häll skyn genom en sil direkt i en kastrull. Blanda mjöl och lite vatten i en skål för redningen. Häll redningen i kastrullen samtidigt som du vispar lätt.  Koka upp under vispning och låt sjuda några minuter. Tillsätt matlagningsgrädde och lite köttfond. Smaka av med salt och peppar. Du kan variera såsen och ha i en skvätt rödvin eller glögg, allt efter tycke och smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar