Hitta Recept

Matbloggstoppen

tisdag 6 november 2012

Julköttfärslimpa


Julköttfärslimpa i Nordic Cooker

4-6 portioner
·       1 kg nötfärs
·       2 gröna paprikor, finhackade
·       1 gul lök, riven
·       10 champinjoner, finhackade
·       2 ägg
·       1 msk tomatpuré
·       2 msk chilisås
·       1/2 dl glögg
·       2 dl vitt bröd
·       2 msk ströbröd
·       3 dl lättmjölk
·       1 tsk kanel
·       1 tsk kardemumma
·       2 msk tomatketchup (läggs i en skåra mitt i limpan)
·       1/2 tsk kanel (läggs i en skåra mitt i limpan)
·       1/2 tsk kardemumma (läggs i en skåra i mitten)
·       Soja eller colorit (pensla för färg)

Gör så här:
Blanda mjölk, ströbröd och vitt bröd. Blanda alla andra ingredienserna i Nordic Cooker's  keramikgryta. Blanda i mjölk/brödblandningen. Forma till en limpa. Häll i de 2 extra msk tomatketchup blandat med 1/2 tsk kardemumma och 1/2 tsk kanel och lite extra glögg i en skåra som du gör i mitten av limpan. Pensla gärna limpan med lite soja eller colorit för färgens skull. Tillaga på låg temperatur i 7-8 timmar. Servera gärna med jasminris eller kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar