Julköttfärslimpa i Nordic Cooker
4-6 portioner
· 1 kg nötfärs
· 2 gröna paprikor, finhackade
· 1 gul lök, riven
· 10 champinjoner, finhackade
· 2 ägg
· 1 msk tomatpuré
· 2 msk chilisås
· 1/2 dl glögg
· 2 dl vitt bröd
· 2 msk ströbröd
· 3 dl lättmjölk
· 1 tsk kanel
· 1 tsk kardemumma
· 2 msk tomatketchup (läggs i en skåra mitt i
limpan)
· 1/2 tsk kanel (läggs i en skåra mitt i limpan)
· 1/2 tsk kardemumma (läggs i en skåra i mitten)
· Soja eller colorit (pensla för färg)
Gör så här:
Blanda mjölk,
ströbröd och vitt bröd. Blanda alla andra ingredienserna i Nordic Cooker's
keramikgryta. Blanda i mjölk/brödblandningen.
Forma till en limpa. Häll i de 2 extra msk tomatketchup blandat med 1/2 tsk
kardemumma och 1/2 tsk kanel och lite extra glögg i en skåra som du gör i
mitten av limpan. Pensla gärna limpan med lite soja eller colorit för färgens
skull. Tillaga på låg temperatur i 7-8 timmar. Servera gärna med jasminris
eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar