Hitta Recept

Matbloggstoppen

tisdag 17 april 2012

Thaikyckling med Jordnötssås i Nordic Cooker

Godmorgon mina vänner :)
3 grader varmt i morse och snön ligger kvar. Därför är det ganska mysigt att tillbringa dagen inomhus och jobba och samtidigt låta maten laga sig själv. Ikväll blir det Thaikyckling med Jordnötssås & Koriander som är min favorit :D

Thai Kyckling med Jordnötssås och Koriander

4-6 portioner
  • 1-1,5 kg kycklingbröstfiléer, frysta eller färska, dela varje filé i mindre delar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 morötter, skalade och skivade
  • 4 selleristjälkar, i bitar
  • 1 gul paprika, skivad eller i bitar
  • 250 gram ärtor
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 60 ml jordnötssmör
  • 400 gram kokosmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning, smulad
  • 2 msk citronjuice
  • 30 ml Thai röd currypasta
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk ingefära
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 dl koriander, hackad

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i Nordic Cooker’s keramikgryta, förutom jordnötterna och koriandern. Tillaga på låg temperatur i 7-8 timmar eller på hög temperatur i 5-6 timmar. Garnera med hackade jordnötter och koriander. Servera med jasminris.
Maten är klar!


Ska snart köpa en ny kamera så att jag kan ta fina kort. Så länge kommer ett collage som en kund skickade in för några veckor sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar